sobota, 30 czerwca 2012

Makaron z jagodami

Po raz trzeci z rzędu owoce sezonowe w roli głównej, tym razem są to jagody. Obiad bardzo prosty i ekspresowy w wykonaniu. Mnie kojarzący się z dzieciństwem.


Składniki:
Makaron wstążki
ok. szklanka świeżych jagód
cukier - do smaku, ok. kilka łyżek ale każdy może mieć inny smak
łyżka śmietany

Gotujemy makaron. Jagody rozgniatamy i podgrzewamy w garnku razem z cukrem, aż zaczną lekko bulgotać. 
Podajemy z kleksem śmietany. Ot ;)

 

5 komentarzy:

  1. Taki apetyczny ten makaron, uwielbiam w takiej wersji. Mam taką samą miseczkę :D :)

    OdpowiedzUsuń
  2. chodzi za mną taki słodki obiad :) to takie typowo domowe smaki - idealne

    OdpowiedzUsuń
  3. A to się zgrałyśmy - ja też dziś makaron z jagodami. :D A masz może sprawdzony przepis na muffinki z jagodami? To mój plan na jutro.

    Ami

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie robiłam jeszcze z jagodami, ale zrobiłabym według tego przepisu co te z truskawkami (2 posty wstecz), tylko że na końcu do ciasta dodałabym jagody.
      Kurcze, narobiłaś mi smaka, chyba będę musiała się przejść jeszcze na bazarek...

      Usuń
  4. z truskawkami uwielbiam! ale z jagodami nie jadłam.
    jednak wiem, że rozkosz. na bank są obłędne!

    OdpowiedzUsuń