czwartek, 23 lutego 2012

Pasta z soczewicy

A ściślej mówiąc... Farsz do pierogów. Zostało mi trochę, bo zrobiłam dwa różne farsze i nie wycelowałam idealnie w ilość ciasta.


Składniki:
Soczewica
Cebula
Boczek wędzony
Sól, pieprz, dowolne suszone zioła (u mnie cząber, tymianek i majeranek)


Soczewicę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok. 30 min.), cebulę i boczek pokroić na niewielkie kawałki i podsmażyć. Wszystkie składniki zmiksować blenderem (niezbyt dokładnie) i doprawić.

Apetycznie to to nie wygląda, ale kto by tam się przejmował ;) taki farsz świetnie nadaje się do pierogów, naleśników i na kanapki.

Wpis bierze udział w durszlakowej akcji:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz